tisdag 20 december 2011

Shadow of the Colossus


Detta spelet är i klass med Final Fantasy.
Nej. Det är en klass för sig.

Det behöver inte ha någon riktig "historia" bakom sig. Det är det som är charmen med hela spelet. Man vet inte riktigt vem han är. Vart han kommer ifrån. Och varför han är villig att ge sitt eget liv till den här flickan som ligger på stenbordet. Allt man känner är ett starkt band mellan dom. Underbar opening.

Det är upp till dig att vara hjälte. Det är upp till dig att förgöra dom stora Colossuserna i detta vackra land. Spelet är så fint och om det hade haft en djupare historia bakom sig hade det nog förstört spelets magi.

Det är ett "pussel spel" kan man väl kalla det. Du ska lösa lite gåtor och upptäcka världen på egen hand. Du ska sedan försöka klura ut hur du kan förgöra Colossuserna på det mest effektiva sättet. Och så klart blir det svårare och svårare ju längre in i spelet du kommer. Det är inte lätt om det är din första gång. Det gäller att tänka lite "out side the box". Använd din fantasi.

Det finns så många underbara stunder i spelet. Så många vändningar och så många "nu förstår jag.." Det är nog därför Shadow of the Colossus har blivit ett sånt epic spel. Det har en otrolig vändning mot slutet. Och jag måste bara säga att efter varje gång du förgör en av Colossuserna, ser du ett ljust sken och hör en röst... Jag trodde först det var "The gods" men sedan efter ett tag förstod jag... Det var heartbreaking.

Underbart, vackert, fantastiskt spel. Musiken är en hög 10:a. Jag önskar nästan att dom gjorde en uppföljare. Men en klassik remake is good enough. Now, please make a remake of FF7. Pretty please. ^^ And by the way. Vart tar FFXIII Versus vägen ? xD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar